Ebony & Ivory

 
2,5 dl kokosgrädde

2 dl vispgrädde

2 gelatinblad

1,5 dl kokosflingor

6 cl mörk rom

300 gram vitchoklad

2 tsk florsocker

100 gram pistagenötter

 

Börja med att blötlägga två gelatinblad i kallt vatten. Blötlägg sedan kokosflingorna i romen. Smält den vita chokladen i ett vattenbad. Vispa ihop kokosgrädden med 1,5 dl av grädden. Tillsätt kokos, florsocker och rom. Rör ned den smälta chokladen och rör kraftig så att chokladen inte klumpar sig. Ta sedan upp gelatinet ur vattnet och krama försiktigt ur vattnet. Smält sedan gelatinbladen i det grädde som finns kvar. Vänd sedan försiktigt ner gelatingrädden i moussen. Låt stå svalt i minst tre timmar.

 

Ebony chokladsås

1,5 dl kakao

1 dl mörk sirap

3 dl vatten

 
Koka ihop ingredienserna i en kastrull i tio minuter. Låt svalna. Hacka och rosta pistagenötterna. Ringla sedan över chokladsåsen över moussen och strö över pistagenötterna.

Pizza à la Ante

 
 

Fyllningen

Hemgjord tomatsås

1 buffelmozzarella

2 dl ost, stark, riven

God salami

Ruccola

Basilika

Tomatsås

1 st vitlöksklyfta(or)

1 gullök

3 dl passerade tomater

2 tsk socker

Färsk basilika

Salt

 

Hacka vitlöken och löken. Stek försiktigt i olja, löken ska inte få färg. Lägg ner passerade tomater och några finhackade blad med basilika. Låt puttra minst en halvtimme. Låt svalna.

 
Fördela tomatsås på degen. Lägg på mozzarellan och den rivna osten, sedan salamin. Grädda cirka 10 minuter. Dekorera med ruccola och basilika. allt

Guacamole

 

 

 2 st avokado

 

1 st tomat

 

1 knippe koriander, hackad

 

1 limefrukt

 

1 salladslök

 

1 vitlöksklyfta

 

 

Mosa ihop avokadons fruktkött med finhackad tomat, finhackad salladslök, finhackad koriander, limesaft och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar.

 


Läskande drink med citronsorbe

 

 

 

 

1 dl vodka

0,5 liter

1 flaska Prosecco

mynta

 

Blanda vodka, citronsorbe, vodka och prosecco i en mixer så drinken bli skummig. Servera i vackra glas och dekorera med mynta.


Chipotlemajonnäs

 

 

 

 

2 dl majonnäs

1 msk chipotlepasta

Salt

 
Snabb majonnäs som passar superbra till fisktacos. Blanda manonnäs med chipotlepastan. Smaka av med salt.

Coleslaw

 

 

 

 

150 gram vitkål

150 gram rödkål

1 morot

1 salt

2 salladslökar

1 msk jalapenos, hackad

3 msk majonnäs

1 limefrukt.

 

Finstrimla vitkålen och salladslöken.Blanda med hackad jalapeno, limesaft, majonnäs, spiskummin och smaka av med salt.


Fisktacos

 

Skär fisken i stavar. Lägg den på en tallrik. Pressa över limesaft, salt och vitpeppar. Låt stå några minuter. Dubbelpanera fisken, först vetemjöl, sedan vänder du den i ett vispat ägg och sedan rullar du runt i ströbröd. Fritera i 170 grader i cirka fem minuter.

Servera fisktacosen till små tortillabröd, picklad rödlök, chipotlemajonäs, coleslaw, pico de gallo och guacamole.
 

RSS 2.0