Ebony & Ivory

2,5 dl kokosgrädde
2 dl vispgrädde
2 gelatinblad
1,5 dl kokosflingor
6 cl mörk rom
300 gram vitchoklad
2 tsk florsocker
100 gram pistagenötter
Börja med att blötlägga två gelatinblad i kallt vatten. Blötlägg sedan kokosflingorna i romen. Smält den vita chokladen i ett vattenbad. Vispa ihop kokosgrädden med 1,5 dl av grädden. Tillsätt kokos, florsocker och rom. Rör ned den smälta chokladen och rör kraftig så att chokladen inte klumpar sig. Ta sedan upp gelatinet ur vattnet och krama försiktigt ur vattnet. Smält sedan gelatinbladen i det grädde som finns kvar. Vänd sedan försiktigt ner gelatingrädden i moussen. Låt stå svalt i minst tre timmar.
Ebony chokladsås
1,5 dl kakao
1 dl mörk sirap
3 dl vatten
Koka ihop ingredienserna i en kastrull i tio minuter. Låt svalna. Hacka och rosta pistagenötterna. Ringla sedan över chokladsåsen över moussen och strö över pistagenötterna.
Kommentarer
Trackback