Chokladtårta med hallonmousse

Ingredienser
1 chokladtårtbotten (Ica säljer färdiga)
2-3 pkt chokladfingrar
3 pkt hallonmousse
7,5 dl mjölk (till moussen)
Chokladkrämen
1,5 dl kakao
300 g philadelphiaost
200 g margarin/smör (rumstempererat)
ca. 1 pkt florsocker (mängden beror lite på hur söt man vill ha den)
Hallon till dekoration och lite till fyllningen
Gör så här
Vispa hallonmoussen med mjölken enligt anvisning på förpackningen och låt stå i kylen i ca. 30 minuter. Under tiden moussen "stelnar" kan man förbereda chokladcremn genom att röra ihop alla ingredienserna till en jämn smet. Bred ett tunt lager av chokladcremen på varje del av tårtbotten och fördela sedan moussen och ev lite färska hallon. Bred på resen av chokladcremen på tårtan. Garnera med pinnar runtsidorna, en knytband och färskahallon.
Kanelbullar

50 g jäst
150 g Smör
5 dl mjölk
1 tsk salt
1 dl strösocker
12 dl vetemjöl och cirka 2 dl till utbakning
Fyllning
200 gram smör
2 msk kanel
1 msk vaniljsocker
3/4 dl socker
0.5 dl florsocker
Sätt ugnen på 225°. Rör ihop fyllningen när smöret är rumstempererat.
Arbeta degen på lätt mjölat bakbord. Dela degen i fyra delar. Kavla ut och fördela fyllningen. Baka ut bullarna och låt jäsa under bakduk ca 30 min. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen 8 – 10 min. Låt svalna på galler under bakduk.
Midsommar i Vita huset 2014

Fläskfilé med örtdressing och risotto

Ingredienser till fläskfilén
1 - 1,5 kg fläskfilé
1 citron
0,5 dl olivolja
0,5 dl hackad bladpersilja
0,5 dl hackad koriander
0,5 dl hackad färsk basilika
0,5 krm timjan
1 tsk honung
Salt och vitpeppar
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Förbered marinaden: skölj citronen. Riv skalet fint i en bunke. Pressa ur saften till bunken. Skölj och hacka persilja, koriander samt basilika. Blanda riven citron, citronsaft, örter, honung samt olivolja och smaka av med salt och vitpeppar.
Stek fläskfilén så att den får färg. Salt och peppra sedan. Sätt in köttet i ugnen och låt den vara
där till den nått 75 grader. Låt sedan svalna, gärna i folie.
Skär upp köttet i tunna skivor och ringla över marinaden. Toppa med rostade pinjenötter.
Ingredienser till risotton
8 dl avorioris
40 gram smör
4 dl vitt vin
1 liter hönsbuljong
200 gram parmesanost, grovt riven
salt och peppar
Gör så här
Fräs ris och smör i en kastrull utan att det tar färg. Tillsätt den uppvärmda buljongen, och hälften av vinet, lite i taget. Sjud under omrörning i ca 35 - 40 minuter.
När riset fortfarande har tuggmotstånd slå på resten av vinet. Salta och peppra efter smak och avsluta med att hälla i grovriven parmesanosten.
Smaka av med salt och peppar.