Kanelbullar

 

 
 
Ingredienser till degen

50 g jäst

150 g Smör

5 dl mjölk

1 tsk salt

1 dl strösocker

12 dl vetemjöl och cirka 2 dl till utbakning

  

Fyllning

200 gram smör

2 msk kanel

1 msk vaniljsocker

3/4 dl socker

0.5 dl florsocker

 
Gör så här
Receptet ger cirka 40 bullar. Smula jästen i en bunke. Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm till fingervärme, 37°. Häll degspadet över jästen, rör om så att jästen löser sig. Tillsätt salt, socker och nästan allt mjöl. Arbeta degen tills den blir blank och smidig. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. 

 

Sätt ugnen på 225°. Rör ihop fyllningen när smöret är rumstempererat. 

 

Arbeta degen på lätt mjölat bakbord. Dela degen i fyra delar. Kavla ut och fördela fyllningen. Baka ut bullarna och låt jäsa under bakduk ca 30 min. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen 8 – 10 min. Låt svalna på galler under bakduk.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0