Kanelbullar

Ingredienser till degen
50 g jäst
150 g Smör
5 dl mjölk
1 tsk salt
1 dl strösocker
12 dl vetemjöl och cirka 2 dl till utbakning
Fyllning
200 gram smör
2 msk kanel
1 msk vaniljsocker
3/4 dl socker
0.5 dl florsocker
Gör så här
Receptet ger cirka 40 bullar. Smula jästen i en bunke. Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm till fingervärme, 37°. Häll degspadet över jästen, rör om så att jästen löser sig. Tillsätt salt, socker och nästan allt mjöl. Arbeta degen tills den blir blank och smidig. Låt jäsa under bakduk ca 30 min.
Sätt ugnen på 225°. Rör ihop fyllningen när smöret är rumstempererat.
Arbeta degen på lätt mjölat bakbord. Dela degen i fyra delar. Kavla ut och fördela fyllningen. Baka ut bullarna och låt jäsa under bakduk ca 30 min. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen 8 – 10 min. Låt svalna på galler under bakduk.
Kommentarer
Trackback