Slalomkaka

Sätt ugnen på 175 grader

 

6 dl socker

5 dl vetelmjöl

2 tsk vaniljsocker

4 tsk bakpulver

4 msk kakao

Blanda ihop ingredienserna ovan och tillsätt sedan:

300 gr smält smör

3 dl kokande vatten

4 ägg

Grädda i cirka 20 minuter.

 

Fyllning

225 gr rumstempererat smör

3,75 dl florsocker

1-2 ägg

150 gram riven mandelmassa

Bred ut fyllningen över kall kaka

 

Glasyr

200 gr smält blockchoklad

3 msk olja

Bred glasyren över kakan. Låt svalna något. Ta en gaffel och låt gaffeln åka slalomsvängar över kakan. Skär upp kakan i rutor och låt kallna.

 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0