Laxcheesecake med räkor

Botten
200 gram kavring
100 gram smält smör
Smält smöret och låt svalna. Mixa brödet och blanda med smöret. Tryck ut i en form med löstagbara kanter (24 cm). Låt vila i kyl.
Fyllning
4 gelatinblad
200 gram kallrökt skivad lax
250 gram oskalade räkor
2 msk finklippt gräslök
3 msk finhackad dill
3 msk finriven färsk pepparrrot
400 gram färskost
2 dl gräddfil
1 liten rödlök
Blötlägg gelatinet i cirka fem minuter. Finstrimla laxen. Skala och grovhacka räkorna. Blanda gräslök, dill, pepparrot, färskost och gräddfil. Krama ur gelatinbladen noga och smält dem sedan på svag värme i lite vatten. Blanda ner gelatinbladen i fyllningen. Tillsätt lax, räkor och rödlök. Fördela fyllningen över botten. Täck med plastfolie och låt stå i kylen över natten.
Garnera med räkor, rödlök och gräslök.