Laxcheesecake med räkor

 

Botten

200 gram kavring

100 gram smält smör

 Smält smöret och låt svalna. Mixa brödet och blanda med smöret. Tryck ut i en form med löstagbara kanter (24 cm). Låt vila i kyl.

 

Fyllning

4 gelatinblad

200 gram kallrökt skivad lax

250 gram oskalade räkor

2 msk finklippt gräslök

3 msk finhackad dill

3 msk finriven färsk pepparrrot

400 gram färskost

2 dl gräddfil

1 liten rödlök

Blötlägg gelatinet i cirka fem minuter. Finstrimla laxen. Skala och grovhacka räkorna. Blanda gräslök, dill, pepparrot, färskost och gräddfil. Krama ur gelatinbladen noga och smält dem sedan på svag värme i lite vatten. Blanda ner gelatinbladen i fyllningen. Tillsätt lax, räkor och rödlök. Fördela fyllningen över botten. Täck med plastfolie och låt stå i kylen över natten.

 Garnera med räkor, rödlök och gräslök.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0