Glad midsommar



Laxcheesecake med räkor

Botten
200 gram kavring
100 gram smält smör
Smält smöret och låt svalna. Mixa brödet och blanda med smöret. Tryck ut i en form med löstagbara kanter (24 cm). Låt vila i kyl.
Fyllning
4 gelatinblad
200 gram kallrökt skivad lax
250 gram oskalade räkor
2 msk finklippt gräslök
3 msk finhackad dill
3 msk finriven färsk pepparrrot
400 gram färskost
2 dl gräddfil
1 liten rödlök
Blötlägg gelatinet i cirka fem minuter. Finstrimla laxen. Skala och grovhacka räkorna. Blanda gräslök, dill, pepparrot, färskost och gräddfil. Krama ur gelatinbladen noga och smält dem sedan på svag värme i lite vatten. Blanda ner gelatinbladen i fyllningen. Tillsätt lax, räkor och rödlök. Fördela fyllningen över botten. Täck med plastfolie och låt stå i kylen över natten.
Garnera med räkor, rödlök och gräslök.
Rice krispies-tårta

Botten
4 äggvitor
3 dl strösocker
3 dl Rice Krispies
Botten
Sätt ugnen på 125°C.
Vispa vitorna till ett hårt skum. Vispa ner sockret lite i taget. Blanda försiktigt ner Rice Krispies. Bred ut smeten på en bakpappersklädd ugnsplåt. Ta en assiett och rita två cirklar så är det lättare att få jämnstora bottnar. Grädda marängen mitt i ugnen i 60–75 minuter tills den släpper från pappret. Låt svalna.
Kräm
4 äggulor
1 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
100 g smör
skal och saft av 1 citron
Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka på svag medelvärme under omrörning till en tjock kräm. Rör hela tiden och se till att krämen inte bränner fast i botten. Ta bort kastrullen från plattan så fort den tjocknar. Häll upp krämen i en skål eller bunke och låt svalna
Bred krämen mellan bottnarna. Dekorera med vispad grädde och jordgubbar och Nobless.