Glad midsommar

 
 
 
 

Laxcheesecake med räkor

 

Botten

200 gram kavring

100 gram smält smör

 Smält smöret och låt svalna. Mixa brödet och blanda med smöret. Tryck ut i en form med löstagbara kanter (24 cm). Låt vila i kyl.

 

Fyllning

4 gelatinblad

200 gram kallrökt skivad lax

250 gram oskalade räkor

2 msk finklippt gräslök

3 msk finhackad dill

3 msk finriven färsk pepparrrot

400 gram färskost

2 dl gräddfil

1 liten rödlök

Blötlägg gelatinet i cirka fem minuter. Finstrimla laxen. Skala och grovhacka räkorna. Blanda gräslök, dill, pepparrot, färskost och gräddfil. Krama ur gelatinbladen noga och smält dem sedan på svag värme i lite vatten. Blanda ner gelatinbladen i fyllningen. Tillsätt lax, räkor och rödlök. Fördela fyllningen över botten. Täck med plastfolie och låt stå i kylen över natten.

 Garnera med räkor, rödlök och gräslök.

 

Rice krispies-tårta

 

Botten

4 äggvitor

3 dl strösocker

3 dl Rice Krispies

 

Botten

Sätt ugnen på 125°C.

Vispa vitorna till ett hårt skum. Vispa ner sockret lite i taget. Blanda försiktigt ner Rice Krispies. Bred ut smeten på en bakpappersklädd ugnsplåt. Ta en assiett och rita två cirklar så är det lättare att få jämnstora bottnar. Grädda marängen mitt i ugnen i 60–75 minuter tills den släpper från pappret. Låt svalna.

Kräm

4 äggulor

1 dl strösocker

1 msk vetemjöl

1 dl vispgrädde

100 g smör

skal och saft av 1 citron

 

Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka på svag medelvärme under omrörning  till en tjock kräm. Rör hela tiden och se till att krämen inte bränner fast i botten. Ta bort kastrullen från plattan så fort den tjocknar. Häll upp krämen i en skål eller bunke och låt svalna

 

Bred krämen mellan bottnarna. Dekorera med vispad grädde och jordgubbar och Nobless.

 

 

 

RSS 2.0