Sannas gyoza
Fyllning:
400 gram fläskfärs
300 gram vitkål
2 gula lökar
2 vitlökar
1 msk sesamolja
2 msk japanska soja
Salt & vitpeppar
Dippsås:
3 msk japansk soja
2 msk risvinäger
Koreanska chiliflingor
Sesamolja
Gör så här:
Hacka vitkålen för hand (små bitar, ca 2 mm). Lägg vitkålen i ett durkslag och slå kokande vatten över. Låt stå 5 minuter och spolad av med kallt vatten. Krama ur all vätska och lägg i en skål. Riv löken och vitlöken fint. Finhacka ingefäran. Blanda allt med färsen. Smaksätt med sesamoljan, sojan, salt och peppar. Det är viktigt att hacka vitkålen för hand så att den behåller sig crispig.
Lägg gyozaskinnet i ena handen. Lägg en rågad tesked av fyllningen mitt i skinnet. Ta inte för mycket då kommer dom spricka och bli kaotiska. Fukta kanten på hala skinnet. Vik över den fuktade kanten så den blir till en halvmåne. Vik små veck av den rundande kanten. Fritera i fritös eller stek på ena sidan, slå på vatten och låt stå i cirka fem minuter.as