Laxnuggets

Sås:

2 tsk sesamfrö

4 msk janpansk soja

2 mska sweet chilisås

1 tsk honung

1 vitlöksklyfta

 Nuggets:

500 gram lax

0,5 tsk salt

2 krm vitpeppar

1 dl pankoströbröd

3 msk sesamfrö

 asiGör så här:

Koka fyra portioner ris. Tärna laxen i kuber, salta och peppra. Rosta sesamfrö i en torr panna. Blanda ströbröd och sesamfrö i en skål. Rulla runt laxen i blandningen och stek sedan i smör och olja. Såsen är enkel, blanda ihop allt och så är det klart. Servera gärna med pressad lime och koriander.

 

 

Sannas gyoza

1 pkt gyozaskinn

Fyllning:

400 gram fläskfärs

300 gram vitkål

2 gula lökar

2 vitlökar

1 msk sesamolja

2 msk japanska soja

Salt & vitpeppar

Dippsås:

3 msk japansk soja

2 msk risvinäger

Koreanska chiliflingor

Sesamolja

Gör så här:

Hacka vitkålen för hand (små bitar, ca 2 mm). Lägg vitkålen i ett durkslag och slå kokande vatten över. Låt stå 5 minuter och spolad av med kallt vatten. Krama ur all vätska och lägg i en skål. Riv löken och vitlöken fint. Finhacka ingefäran. Blanda allt med färsen. Smaksätt med sesamoljan, sojan, salt och peppar. Det är viktigt att hacka vitkålen för hand så att den behåller sig crispig.

 

Lägg gyozaskinnet i ena handen. Lägg en rågad tesked av fyllningen mitt i skinnet. Ta inte för mycket då kommer dom spricka och bli kaotiska. Fukta kanten på hala skinnet. Vik över den fuktade kanten så den blir till en halvmåne. Vik små veck av den rundande kanten. Fritera i fritös eller stek på ena sidan, slå på vatten och låt stå i cirka fem minuter.as

 

RSS 2.0