Kebab

1 kg köttfärs
1 msk spiskummin, malen
3 st vitlöksklyftor
1 st ägg
2 msk svartpeppar, grovmalen
2 tsk salt
2 msk lökpulver
Gör så här
Förbered kebaben dagen innan du ska äta den. Sätt ugnen på 100 grader. Blanda all smaksättning med ägget i en bunke och blanda sedan i köttfärsen. Knåda gärna så färsen blir jämn.
Forma köttfärsen till en jämn rulle utan håligheter, och rulla in i minst två lager ugnsfolie. Låt ändarna vara öppna så att vätska och fett kan rinna ut.
Placera rullen på ett ugnsgaller med en plåt under så att vätskan rinner ner där, och ugnsbaka i 3,5 timme.
Stäng av ugnen och låt rullen ligga kvar och svalna i en halvtimme, ta sedan ut den och låt den svalna (fortfarande inpackad). När den svalnat, lägg gärna i kylen över natten.
Vid servering karvar du den mängd kött du vill ha. Stek på och krydda extra. Servera med valfria tillbehör.