Moster Agnetas currykyckling
6 portioner ris
4 kycklingfiléer
2 röda paprikor
1 grön paprika
5 hg räkor
3 dl riven lagrad ost
Stuvning
3 msk smör
2-3 tsk curry 2-3 tsk paprikapulver
3 msk vetemjöl
4 ½ dl vatten
1-2 msk kycklingfond 2 dl matlagningsgrädde
3 dl mjölk
2 tsk soya
Salt, peppar och gärna vitlökspulver
Sätt på ugnen på 250 grader.
Koka riset (1-2 minuter mindre än anvisningarna).
Stek kyckling och paprika i mindre bitar. Tag åt sidan.
Fräs curryn och paprikapulvret lätt i smöret. Rör i lite av mjölet och späd under omrörning lite i sänder med kycklingfond, grädde, mjölk och eventuellt lite vitt vin till du får en slät och rätt tjock stuvning. Låt puttra några minuter.
Bred ut riset i en ugnsform. Droppa gärna lite soja över om du gillar det. Bred över stuvningen. Om gratängen ska in i ugnen direkt kan du lägga på räkorna nu annars väntar du till det är dags. Räkorna blir annars lätt sega. Strö över riven ost och gratinera cirka 20-25 minuter i 250 grader. Rätten räcker till cirka 6 personer och passar bra att serveras med en sallad och en ett gott bröd.