Grilladfisk med ört- och pepparrotssmör samt örtsås

Jag grillade lax och la den på en salladsbädd med massor av sparris. Serverade skivor av smöret på den varma fisken och den kalla såsen vid sidan av. Super gott recept från Grapvine.
Grönt ört- och pepparrotssmör
150 gram rumsvarmt smör
2 dl hackade örter exempelvis gräslök, timjan, dill, persilja
1-2 msk riven pepparrot
Salt och peppar
Mixa smöret med örterna och pepparroten till ett grönt smör. Smaksätt med salt och peppar.
Örtsås med senap och kapris
1 dl vispgrädde
1 finhackad vitlöksklyfta
1 dl hackade örter exempelvis gräslök, timjan, dill, persilja
1 msk dijonsenap
2 dl yoghurt (10%)
Salt och peppar
Blanda alla ingredienser utom grädden i en skål. Smaka av med salt och peppar. Vispa grädden fast och vänd försiktigt ner den i såsen. Ställ kallt i väntan på servering.