Nutella- & hallonpannacotta

 

2 1/2 gelantinblad
1 vaniljstång
3 1/2 dl vispgrädde
1 1/4 dl socker
250 g Philadelphiaost
Hallon, cirka 250 gram

 Nutella

Sätt nutella i botten på ett åtta skålar. Jag gillar choklad hellre än ”bär och tjafs” därför tar jag rätt mycket nutella i botten. Smaken är som baken blanda efter eget tycke och smak. 

Lägg gelantinbladen i blöt. Dela vaniljstången och skrapa ut fröna, lägg i en kastrull tillsammans med grädden och sockret. Koka upp och rör samtidigt. Ta bort stången. Tillsätt det utkramade gelantinbladen och rör noga. Mixa de tinade hallonen slätt och rör ihop med philadephiaosten blanda sedna ner i smeten genast och häll upp i portionsformar och ställ kallt tills dom stelnat.


Vegetariska biffar

 
 
2 paktet med kikärtor
1 paket fetaost
3 morötter
1 röd chili
2 ägg
3 tsk spiskummin
Pankoströbröd
 
Riv morötter fint. Mixa morötter, kikärtor och chili. Sätt ned två ägg, salt, peppar och spiskummin och mixa snabbt. Smula ned fetaosten och rör försiktigt om. Forma till biffar och doppa i pankosströbröd. Stek biffarna ett par minuter på varje sida. 
 
Jag serverade biffarna med koriander, lime, sallad, ris och en yogurthdressing. 

Simmande Jakob

 
600 gram lax
1 tsk salt
1/2 tsk svart peppar
2 dl vispgrädde
1 vitlöksklyfta
1 dl chilisås
1 dl salta jordnötter
 
Sätt ugnen på 225 grader. Lägg fisken i en form och salta och peppra. Vispa grädden lätt och vänd ned vitlök och chilisås. Täck fisken med gräddbladningen och gratinera i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Servera med ris, kokt broccoli och jordnötter. 

RSS 2.0