Mandelkorg med glass och varma hjortron

2 msk ljus sirap
1 1/2 dl socker
1/2 dl vetemjöl
2 msk mjölk
100 g mandelspån
Sätt ugnen på 150°C. Receptet räcker till cirka 12 stycken korgar och till detta behövs tre plåtar med bakplåtspapper.
Smält smöret i en kastrull tillsammans med sirap, socker, mjöl och mjölk. Rör då och då och se till att smeten inte börjar koka. Ta kastrullen från värmen och rör ner mandeln.
Klicka ut 1 1/2 msk smet i 4 klickar per plåt. Smeten flyter ut rejält under gräddningen, men bred ändå ut klickarna lite med hjälp av baksidan på en sked. Grädda en plåt åt gången, mitt i ugnen 10–12 minuter tills de blivit gyllenbruna. Låt svalna på plåten 3 minuter. Lyft försiktigt upp dem med hjälp av en stekspade och lägg dem på uppochnedvända koppar eller små skålar. Tryck lite lätt och forma med händerna. Låt kallna.
Fyll korgarna med glass och varma hjortron.
Kommentarer
Trackback