Broccoli & spenatpaj med ädelost

Pajskalet
3 dl vetemjöl
125 gram kallt smör
2 msk kallt vatten
Skär smöret i små bitar. Nyp ihop mjöl och smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta ihop degen. Tryck ut degen i en form och låt stå i kylen i en halv timma. Förgrädda skalet i ugnen cirka 10 minuter i 220 graders värme.
Pajen
1 stor bukett broccoli 1 rödlök
1 vitlöksklyfta Babyspenat (två små påsar eller cirka 140 gram)
1 1/2 pkt kvibille ädelost 3 ägg 1 1/2 dl grädde
1 1/2 dl mjölk Salt & peppar
Dela broccolibuketten, och hacka även stjälken i små strimlor. Koka upp i ett par minuter i saltat vatten. Häll av och skölj broccolin i kallt vatten.
Smält smör i stekpannan och finhacka lökarna. Fräs på löken tillsammans med spenaten tills den krympt ihop och blivit mjuk.
Ta ut pajskalet och täck botten med broccolin, smula över hälften av osten och lägg på spenaten och löken. Smula över resten av osten. Vispa ihop ägg, mjölk och grädde lätt med en gaffel och slå över pajen. Grädda ca 35-40 min i 175 grader. Låt pajen vila en stund innan servering.
Kommentarer
Trackback