Nötig cheesecake

75 gr smör
200 gr digestivekex
400 gr färskost av philadelphiatyp
150 gr mörkchoklad
1 dl florsocker
1 burk hasselnötskräm (à ca 350 g)
2 dl rostade hasselnötter
ev 50 gr nougat till garnering
Smält smöret i en kastrull. Krossa kexen till smulor och lägg i en bunke, rör ned smöret. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ i kylen.
Vispa färskost och florsocker ca 2 minuter med elvisp. Rör ner hasselnötskrämen, fortsätt vispa till en slät kräm. Smält chokladen och häll i smeten. Häll krämen över bottnen. Grovhacka nötterna och strö över. Ringla smält nougat över. Låt cheesecaken vila i kylen minst 3 timmar.
200 gr digestivekex
400 gr färskost av philadelphiatyp
150 gr mörkchoklad
1 dl florsocker
1 burk hasselnötskräm (à ca 350 g)
2 dl rostade hasselnötter
ev 50 gr nougat till garnering
Smält smöret i en kastrull. Krossa kexen till smulor och lägg i en bunke, rör ned smöret. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ i kylen.
Vispa färskost och florsocker ca 2 minuter med elvisp. Rör ner hasselnötskrämen, fortsätt vispa till en slät kräm. Smält chokladen och häll i smeten. Häll krämen över bottnen. Grovhacka nötterna och strö över. Ringla smält nougat över. Låt cheesecaken vila i kylen minst 3 timmar.
Kommentarer
Trackback