Texas NO Bean Chili

 
1.2 kg högrev (skuret i tärningar)
50 cl porter
150 gram bacon
1 köttbuljongtärning
1 gullök
1 paprika
3 klyftor vitlök
2 chipotlechili (torkad och rökt)
2 röda chilifrukter (färsk)
1 tsk oregano
1 tsk timjan
2 msk ajvar

Fräs hackad lök, paprika, vitlök, chili, bacon, oregano, timjan, ajvar och högrev. Tillsätt öl och buljong, låt det sedan puttra på svag värme i cirka fyra timmar. Behåll locket på så att grytan inte blir torr. Chilin är färdig när köttet faller isär om du drar det försiktigt med gaffel. Jag brukar ta upp köttbitarna och dra isär dem, sedan silar jag buljongoket och lägger ned alltsammans i grytan igen. Smaka av med salt, peppar, extra chili, chilipulver eller sambal oelek.

Texas No Bean Chili går utmärkt att göra dagen före och sen värma på vid servering. Jag brukar servera rätten tortilla chips, smält ost, guacamole och en mangosallad.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0