Pulled pork -en enkel variant

Det här är inte den äkta varianten av pulled pork men grymt god och enkel.
• 1 kg fläskkarré i bit
• 1 burk krossade tomater
• 1 gullök
• ½ flaska barbecuesås
• En skvätt Tigersås
Sätt ugnen på 125 grader.
Använd en gryta som fungerar i ugnen. Häll tomatkonserven i grytan, placera fläskkarrén ovanpå. Skär den gula löken i skivor, placera skivorna ovanpå köttet.
Häll barbecue-såsen och Tigersåsen på köttet. Lägg på locket på grytan och ställ in grytan i ugnen. Ös skyn över köttet en gång/timme. Låt grytan stå i ugnen i upp mot 8 timmar eller till du tycker att köttet är klart. Slit sönder köttet med två gafflar. Behåll en del av skyn och krydda efter eget tycke.
Jag brukar servera köttet med hambugerbuns, coleslaw, bacon- och bönsallad, tortillachips, gucamole och mängder av lime och koriander
Kommentarer
Trackback