Lammgryta med zucchini

1 kg lamm i lagom stora bitar -gärna med benet kvar
1 gullök
4 Zucchini
3 vitlöksklyftor
2 tsk curry
2 tsk kummin
2 tsk korianderfrön
1 msk oregano
1 msk timjan
1 msk örtkryda
1 pkt krossadetomatarer
0.5-1 dl tomatpure
2-3 dl hackad bladpersilja
1 buljongtärning
Olja
Förkoka lamm i vatten med torkad citron och lagerblad. Koka till köttet blir mört, cirka två timmar. Spara buljongen som blivit av köttkoket.
Stek gullök, zucchini och vitlök i curry och rikligt med olja. Tillsätt 0,5 dl buljong från köttkoket och låt puttra under lock. Häll i tomatpure, hackad persilja, en buljongtärning, kummin, koriander, oregonao/timjan, örtkrydda och rikligt med olja och tomatpure. Häll på buljong efter tycke och smak samt ett paket krossade tomater. Koka hårt och fyll på med olja om det behövs, det får gärna synas oljefläckar i grytan. Tillsätt lamm och värm på. Servera med bröd och yogurth.