Vitchokladmousse med kaffesås

 

 

100 gram vit choklad

2 äggulor

1 msk vatten

2 dl vispgrädde

 

Kaffesås

1 dl vatten

2 tsk snabbkaffe

1 msk socker

1 msk smör

 

Räcker till cirka fyra personer. Bryt chokladen i mindre bitar och smält dem i vattenbad. Blanda sedan i äggulor och vatten. Vispa grädden till ett fast skum och rör ned chokladblandningen. Häll upp i portionsformar, exempelvis ett vackert glas. Ställ svalt.

 

Kaffesåsen kokas i en kastrull till en simmig sås. Koka samman samtliga ingredienser, utom smöret, i cirka tio minuter. Rör sedan ned smöret och låt svalna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0