Vaniljpannacotta med rabarbergelé
4 dl grädde
1 dl mjölk
1 dl strösocker
1 vaniljstång
2 gelatinblad
Koka upp grädde, mjölk, strösocker och vaniljstång, dela stången och skrapa ur fröna. Blötlägg gelatinbladet i cirka fem minuter. Krama ur gelatinbladen och lägg dem i gräddblandningen, rör sedan om. Sila och häll upp i fyra portionsglas. Ställ dem i kylen så att pannacottan stelnar.
Rabarbergelé
1 rabarberstjälk
3 dl vatten
1 dl socker
2 gelatinblad
Skär rabarbern i bitar och koka i vatten tillsammans med strösocker i tio minuter. Sila bort rabarberna och reducera vätskan till cirka 1,5 dl återstår. Blöt lägg gelatinbladet i cirka fem minuter. Krama ur vattnet och lägg bladet i rabarbersaften. Låt kallna och häll sedan över den stelnade pannacottan. Ställ tillbaka i kylen och låt stå till gelén har stelanat. Garnera med färska bär.