Vaniljpannacotta med rabarbergelé

4 dl grädde

1 dl mjölk

1 dl strösocker

1 vaniljstång

2 gelatinblad

 

Koka upp grädde, mjölk, strösocker och vaniljstång, dela stången och skrapa ur fröna. Blötlägg gelatinbladet i cirka fem minuter. Krama ur gelatinbladen och lägg dem i gräddblandningen, rör sedan om. Sila och häll upp i fyra portionsglas. Ställ dem i kylen så att pannacottan stelnar.

 

Rabarbergelé

1 rabarberstjälk

3 dl vatten

1 dl socker

2 gelatinblad

 

Skär rabarbern i bitar och koka i vatten tillsammans med strösocker i tio minuter. Sila bort rabarberna och reducera vätskan till cirka 1,5 dl återstår. Blöt lägg gelatinbladet i cirka fem minuter. Krama ur vattnet och lägg bladet i rabarbersaften. Låt kallna och häll sedan över den stelnade pannacottan. Ställ tillbaka i kylen och låt stå till gelén har stelanat. Garnera med färska bär.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0