Ost- och broccolisoppa

 

500 gram broccoli

 

8 dl vatten

 

½ tsk salt

 

1 ½ grönsaksbuljongtärning

 

1 liten ask mjukost (225 gram)

 

140 gram ädelost

 

 

 

Räcker till cirka 4-6 personer. Tina djupfryst broccoli. Skär bort stjälkarna. Lägg knopparna åt sidan. Koka stjälkarna tillsammans med vatten, salt och buljongtärningarna i cirka 10 minuter eller tills dom är mjuka. Förfördela stjälkarna tillsammans med lite av kokvattnet i en mixer. Häll tillbaka i kastrullen och vispa ner mjukosten tillsammans med den smulade ädelosten. Koka upp. Tillsätt knopparna och låt koka tills de är nätt och jämnt mjuka.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0