Mormor Ebbas morotsbullar

4 dl riven morot

5 dl vatten

1 msk rapsolja

1 pkt jäst

1 ½ tsk salt

200 gram mager kesella

4 dl grahamsmjöl

8 dl vetemjöl

 

Sätt ugnen på 225 grader. Riv några morötter grovt. Värm vatten med olja till 37 grader och lös upp jästen i degspadet. Tillsätt saltet, kesellan, morötterna och mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg. Jäs i bunke i cirka 45 minuter. Baka ut till cirka 20 bullar och platta till den något och nagga med gaffel. Låt jäsa ytterligare 30 minuter. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0