Kycklinggryta i jordnötssås

500 g kycklingfiléer
2 äpplen
2 vitlöksklyftor
1 dl salta jordnötter
1 tsk hackad färsk röd chili
2 msk jordnötssmör
rivet skal och saft av 1⁄2 lime
1 msk farinsocker
1 dl vatten
2 1⁄2 mellangrädde
1 hönsbuljongtärning
1 msk smör
1⁄2 tsk salt
Skär kycklingen i strimlor. Kärna ur och strimla äpplena. Skala och hacka vitlöken. Hacka nötterna. Vispa ihop nötter, chili, jordnötssmör, lime, farin, vatten, grädde och smulad hönsbuljong i en gryta. Låt koka upp. Bryn kycklingen, lite i taget i smör i en stekpanna. Lägg över i grytan och låt koka några minuter. Smaksätt med salt. Fräs äpple och vitlök och rör ner i grytan. Servera med ris.
Kommentarer
Trackback