Getostpaj med pinjenötter
Pajdegen
4 dl vetemjöl
125 gram smör
1 ägg
1 tsk salt
1 tsk strösocker
2 msk mjölk
Getostcréme
3gelatinblad
2 dl mjölk
500 gram getost
400 gram mjukost
1 pressad vitlöksklyfta
1 krm salt
1 krm svartpeppar
Garnering
25 gram pinjenötter
2 msk flytande honung
Färsk oregano
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser till pajen och tryck ut den i en form med löstagbar kant. Nagga dengen med en gaffel och ställ pajskalet i kylen i 45 minuter. Grädda pajen i mitten av ugnen i 20 minuter.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka fem minuter. Värm mjölk och lägg ned bladen en och en och rör om så att det löses upp. Ta bort kanten på getosten och mixa sedan osten med resterande ingredienser, även gelatinmjölken. Salta och peppra. Häll i formen och låt stelna i kylen i några timmar. Rosta pinjenötter och garnera pajen med dessa samt honung och oregano.