Getostgratinerad laxgratäng
600-800 laxfilé
150 gram chevreost
1 burk créme fraich
5 soltorkade tomater
1 msk dragon
1 msk sesamfrön
4 tomater
1-2 vitlöksklyftor
1 tsk oregano
Salt & peppar
Sätt ugnen på 250 grader. Ta bort skinnet och ev ben från laxen. Lägg den i en smord ugnssäker form. Salta och peppra.
Skär osten i mindre bitar. Mixa den med crème fraiche tills blandningen är slät och krämig. Strimla soltorkade tomater och blanda ner dem tillsammans med dragon. Smaksätt ostkrämen med lite salt och peppar. Bre ostkrämen över laxen. Strö på sesamfrön. Skär bort blomfästet på tomaterna och stick ner vitlöksstrimlor. Krydda med torkad oregano. Lägg tomaterna vid sidan av laxen.
Ställ in mitt i ugnen, 15-20 minuter, tills laxen är genomstekt och ytan har fått fin färg. Servera med potatismos.