Charlottenlunds chokladchock

 

Botten

400 gram mandelmassa

4 stycken äggvitor

Smör

 

Chokladkräm

4 stycken äggulor

1 dl mellangrädde

1 dl socker

100 gram mörkchoklad

150 gram smör

50 gram flagad mandel

 

Efterrätten räcker till cirka 8 personer. Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassa grovt. Vispa äggvitor till ett hårt skum och blanda samman det med mandelmassan. Rista ut 2 stycken ringar på ett bakplåtspapper, exempelvis efter en tallrik. Smörj cirklarna med smör. Bred ut massan jämt och grädda i cirka 15 minuter. Ta ut och låt svalna.

 

För att koka krämen, sjud upp äggulor, grädde och socker. Lägg ned blockchoklad i bitar. Det ska inte koka, Ta av krämen och låt svalna. Bred ut krämen på mandelbottnarna. Garnera med rostad flagad mandel.

 

Servera med lättvispad grädde och bär. Sätt gärna bären på ett grillspett och grädden i ett glas.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0