Charlottenlunds chokladchock

Botten
400 gram mandelmassa
4 stycken äggvitor
Smör
Chokladkräm
4 stycken äggulor
1 dl mellangrädde
1 dl socker
100 gram mörkchoklad
150 gram smör
50 gram flagad mandel
Efterrätten räcker till cirka 8 personer. Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassa grovt. Vispa äggvitor till ett hårt skum och blanda samman det med mandelmassan. Rista ut 2 stycken ringar på ett bakplåtspapper, exempelvis efter en tallrik. Smörj cirklarna med smör. Bred ut massan jämt och grädda i cirka 15 minuter. Ta ut och låt svalna.
För att koka krämen, sjud upp äggulor, grädde och socker. Lägg ned blockchoklad i bitar. Det ska inte koka, Ta av krämen och låt svalna. Bred ut krämen på mandelbottnarna. Garnera med rostad flagad mandel.
Servera med lättvispad grädde och bär. Sätt gärna bären på ett grillspett och grädden i ett glas.