Biskvitårta

Botten

6 äggvitor

3 dl socker

3 hg nötkärnor

 

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa vitor och socker till en porös blandning. Mal och rör ned nötterna. Bred ut smeten på välsmord och mjölad långpanna. Grädda i mitten på ugnen i cirka 15-20 minuter. Lossa kakan genast och lägg den på galler.

 

Chokladkräm

300 gram smör

4 dl florsocker

4 äggulor

4-5 msk kakao

 

Rör rumstempererat smör och siktat florsocker poröst. Tillsätt äggulorna och siktat kakaopulver och bred över den kalla botten.

 

Glacyr

Smält 300 gram mörk blockchokladi vattenbad, låt den svalna något innan den bredes över tårtan. Om chokladen är varm riskerar chokladkrämen att smälta.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0