Antes bearnaisesås

500 gram smör

4 schalottenlökar

2 tsk torkad dragon

8 hela vitpeppar korn

½ dl rödvinsvinäger

1 dl vatten

6 äggulor

2 msk hackad persilja

2 msk hackad färsk dragon

Salt och peppar

 

Smält smöret på svag värme. Lyft av kastrullen men håll smöret varmt. Skala och fin hacka schalottenlöken. Lägg den i en annan kastrull med torkad dragon, vitpeppar kornen, vinägern och vattnet. Koka ihop till ½ återstår. Sila ned lökskyn i ännu en kastrull och ställ den i hett vattenbad. Rör ned äggulorna till såsen har tjocknat.

 

Ta bort kastrullen från vattenbadet och häll sakta smöret i en fin stråle under vispning. Strö på lite hackad persilja och dragon, salta och peppra.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0