Moster Birgittas knäckebröd
1 dl dinkelmjöl fullkorn
1 dl siktat dinkelmjöl
1 dl solroskärnor
½ del hela linfrön
½ sesamfrön
1 tsk salt
½ dl rapsolja
2 ½ dl vatten
Allt röres ihop. Bred ut smeten jämt på bakplåtspapper. Grädda 5 min i mitten av ugnen. Ugnen ska vara på 150 grader. Tag ut plåten och skär cirka 12 bitar. Ställ tillbaka plåten i ugnen och grädda i ca 55-60 min. Man kan variera mjölet i receptet, huvudsaken är att det är grovt mjöl.
1 dl siktat dinkelmjöl
1 dl solroskärnor
½ del hela linfrön
½ sesamfrön
1 tsk salt
½ dl rapsolja
2 ½ dl vatten
Allt röres ihop. Bred ut smeten jämt på bakplåtspapper. Grädda 5 min i mitten av ugnen. Ugnen ska vara på 150 grader. Tag ut plåten och skär cirka 12 bitar. Ställ tillbaka plåten i ugnen och grädda i ca 55-60 min. Man kan variera mjölet i receptet, huvudsaken är att det är grovt mjöl.

Kommentarer
Trackback