Lyxig nötmüsli
5 dl rågflingor
2 dl linfrö
1 dl psylliumfrö
2 dl solroskärnor
1 dl kokos
½ dl rörsocker
2 dl ljummet vatten (knappt)
1 ½ tsk salt
2 msk äppelcidervinäger
2 msk naturell olja
2 dl solroskärnor
1 dl kokos
½ dl rörsocker
2 dl ljummet vatten (knappt)
1 ½ tsk salt
2 msk äppelcidervinäger
2 msk naturell olja
3 dl grovt hakade nötter -välj dom du gillar bäst! Eftersom jag verkligen gillar nötter brukar jag ha mer än 3 dl!
Kanel och honung, lagom mängd efter tycke och smak
Sätt ugnen på 225°. Blanda alla torra ingredienser utom nötterna, häll över honung, olja och äppelcidervinäger och rör om tills blandningen är jämt fuktad. Jag brukar förbereda allt i en långpanna för att slippa extra disk. Rosta sedan müslin i en långpanna, i mitten av ugnen tills den känns torr. Rör om då och då och akta så att det inte bränns.

Kommentarer
Trackback