Pain au chocolate á la Leila

1 rulle (250 gr) färsk smördeg
100 gr nutella
25 gr mörk kvalitetschoklad 70%
75 gr mandelmassa
 
Ägg till pensling
Mandelspån 
Florsocker
 
Sätt ugnen på 175 grader. Dela smördegen en gång på längden och sedan varje halva i fyra rektangulära bitar så att det totalt blir åtta stycken.
 
Bred en klick nutella på ena kortsidan av varje smördegsruta. Hacka chokladen grovt, riv mandelmassa och fördela över nutellan. Rulla ihop bitarna från kortsidan och lägg rullarna med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper Pensla med uppvispat ägg och strö över mandelspån. 
 
Grädda cirka 20 minuter till de fått en fin färg. Pudra sedan de färdiga pain au chocolates med florsocker. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0