Blåbärs- och vaniljscones
3 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
Ev 1 dl strösocker
1 krm salt
75 gr rumstempererat smör
2 dl vaniljyoghurt
1 dl djupfrysta blåbär
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda alla torra ingredienser väl. Förbered gärna de torra ingredienserna kvällen innan, då går det fort att baka på morgonen. Skär smöret i kuber coh finfördela det i mjölblandningen.
Rör ned vaniljyoghurten och arbeta hastigt ihop till en deg. Blanda i de djupfrysta blåbärna. Ta med hjälp av två skedar och klicka ut smeten till 8 stycken scones. Grädda i mitten på ugnen i cirka 15 minuter eller till det fått färg.

Kommentarer
Postat av: Anonym
Hej Victoria!
Dessa scones ser härliga ut. Får vi kanske smaka när vi kommer nästa gång. Kram Gunilla
Svar:
Victoria Larsson
Trackback