Blåbärs- och vaniljscones

3 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
Ev 1 dl strösocker
1 krm salt
 
75 gr rumstempererat smör
2 dl vaniljyoghurt
1 dl djupfrysta blåbär 
 
 
 
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda alla torra ingredienser väl. Förbered gärna de torra ingredienserna kvällen innan, då går det fort att baka på morgonen. Skär smöret i kuber coh finfördela det i mjölblandningen. 
 
Rör ned vaniljyoghurten och arbeta hastigt ihop till en deg. Blanda i de djupfrysta blåbärna. Ta med hjälp av två skedar och klicka ut smeten till 8 stycken scones. Grädda i mitten på ugnen i cirka 15 minuter eller till det fått färg. 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Hej Victoria!

Dessa scones ser härliga ut. Får vi kanske smaka när vi kommer nästa gång. Kram Gunilla

Svar: Det ska vi ordna. Dom är grymma!
Victoria Larsson

2012-11-12 @ 12:57:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0