Weihnachtsschokoli -tyska julkakor

250 g rumstempererat smör

1,65 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

3,1 dl potatismjöl

1,25 dl mjöl

0,5 dl kakao

1 tsk kardemumma

1 tsk kanel

 

75 g hasselnötter  -rosta i ugn på 175 grader tills de får lite färg och

gnugga sen av skalet med torr kökshandduk

 

200 g mörk choklad

ev chokladströssel eller pärlsocker

 

Rör smöret så det blir lite luftigt. Tillsätt socker, vaniljsocker, potatismjöl, 1/3 av mjölet, kakao och kryddor och blanda. Tillsätt sedan resten av mjölet, blanda. Forma så gott det går till rullar med 2 cm diameter och lägg i plast (lägg degen först på plasten, forma sen) och lägg i kylen runt 1 timme. Skär degen i ca 1 cm tjocka skivor, lägg på

en nöt och rulla in den i degen.

 

Grädda i 150-160 grader till kakorna fått fin färg. Låt svalna. Smält choklad och doppa halva kakan i chokladen. Strö lite strössel över innan choklden stelnat.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0