Weihnachtsschokoli -tyska julkakor
250 g rumstempererat smör
1,65 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
3,1 dl potatismjöl
1,25 dl mjöl
0,5 dl kakao
1 tsk kardemumma
1 tsk kanel
75 g hasselnötter -rosta i ugn på 175 grader tills de får lite färg och
gnugga sen av skalet med torr kökshandduk
200 g mörk choklad
ev chokladströssel eller pärlsocker
Rör smöret så det blir lite luftigt. Tillsätt socker, vaniljsocker, potatismjöl, 1/3 av mjölet, kakao och kryddor och blanda. Tillsätt sedan resten av mjölet, blanda. Forma så gott det går till rullar med 2 cm diameter och lägg i plast (lägg degen först på plasten, forma sen) och lägg i kylen runt 1 timme. Skär degen i ca 1 cm tjocka skivor, lägg på
en nöt och rulla in den i degen.
Grädda i 150-160 grader till kakorna fått fin färg. Låt svalna. Smält choklad och doppa halva kakan i chokladen. Strö lite strössel över innan choklden stelnat.