Västerbottenslax med guldmos

1 kg färsk lax

150 g riven västerbottenost

 

Guldmos

1 1/2 kg skalad potatis

2 äggulor

2 msk smör

ca 1 dl matlagningsgrädde

salt och peppar

 

Sås

2 msk smör

2 msk vetemjöl

1 fiskbuljongtärning

1 dl vatten

1 1/2 dl vitt vin

3 dl matlagningsgrädde

 

Garnering

Rom, dill, hackad rödlök, citron

 

Rätten är för 6 personer. Gör potatismos. Rör ner äggulor, grädde, smör och kryddor. Spritsa moset i fina toppar runt kanterna på en smord gratängform.

 

Filea laxen, ta bort alla ben med en liten tång, och skär i tunna breda skivor. salta och peppra. Rulla ihop dem med lite riven ost inuti. Lägg laxrullarna i mitten på gratängformen.

 

Koka ihop såsen med bottenredning. Häll den över laxrullarna. Gratinera anrättningen i ugenen på 225 grader ca 25 min. Garnera med hackad rödlök, rom, dill och citron.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0