Ungsstekt torsk med prosciutto
2 tjocka torskfileér utan skinn ca 700 g
3 msk olivolja
1 vitlöksklyfta hackad
1 tsk rivet citronskal
en näve persilja hackad
8 skivor prosciutto
400 g kvistomater
salt och malen peppar
Fisken räcker till 4 portioner. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg en torskfileerna i en ugnsfast form med bakplåtspapper i botten och droppa över en halv msk olivolja. Fördela vitlök, citronskal och persilja över filén och krydda med salt och svartpeppar. Lägg den andra filén över, vira skinkskivorna runtom och stoppa in ändarna under fisken. Lägg tomaterna runtom fisken och droppa resten av olivoljan. Ugnsstek i cirka 30 minuter, tills tomaterna är mjuka och fisken genomstekt. Skiva fisken i fyra delar och servera med taomaterna. Droppa eventuell sky över tomaterna.
Kommentarer
Trackback