Rostad paprikakräm

4-6 portioner

3 röda paprikor

1 gul paprika

1 stor gul lök

3 vitlöksklyftor

½ dl olivolja

salt och grovmalen svartpeppar

½ tsk färskpressad citronsaft

chili (testa dig fram med mängden)

 

Sätt ugnen på 250 grader, grillfunktion. Halvera och kärna ur paprikorna. Skär löken i grova klyftor och krossa vitlöken grovt. Lägg paprikorna med skalsidan uppåt i en ugnsfast form tillsammans med vitlök. Ringla över olivoljan och rosta mitt i ugnen cirka 20 minuter, eller tills paprikaskalen blir bubbliga.

 

Låt paprikorna svalna helt och dra sedan av skalet. Mixa allt i ugnsformen till en slät sås -tillsätt i detta en lagom mängd chili. Smaka av med salt, svartpeppar och citronsaft. Servera krämen ljummen.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0