Halstrad piggvar på rostad palsternacka och jordärtskocksås
Jordärtskocksås
300 gram jordärtskocka
3 fin hackade sharlotenlökar
15 kryddpepparkorn
2 anjovisfiléer
2 msk smör
5 dl fiskbuljong
3 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 krm nymald peppar
Såsen blir till åtta personer. Skala och tärna "kockorna". Fräs dem med löken, kryddpeppar, smör och anjovis. Häll på fiskbuljong, grädde och mjölk och låt koka tills hälften återstår. Mängden är då cirka åtta dl. Mixa och sila såsen. Smaka av med salt och peppar. Såsen går bra att förbereda.
Palsternackorna har man i ugnen i 225 grader. Serveras förslagsvis med Piggvar. Man kan även använda en vit fiskfilé av bättre sort som man sedan lätt rimmar.
Kommentarer
Trackback