Gunilla & Sigbritts tunnbröd

Sötstöp

11 liter vatten

4,5 påse rågsikt

 

Sötstöpen görs kvällen före. Koka vattnet och hälla rågsikten i det heta vattnet. Blanda ordentligt. Sedan ska man helst linda in bunken där man blandat vattnet och rågsikten med lakan och filt, så att det håller sig varmt hela natten. Ska svalna långsamt.

 

Dagen efter blandar man ett paket jäst med lite socker, så att det löser sig. Häller det i sötstöpen. Blandar i tre påsar vetemjöl och ca en påse råg, så att det blir en slät deg.

 

Om man gör en mindre sats behöver man inte minska på jästen så mycket. Jästen gör att tunnbrödet blir sprödare, inte så knallhårt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0