Grekisk panna

Marinaden

1 ½ dl olivolja

¾ dl soja

2-3 vitlöksklyftor

1 tsk ingefära

1 ½ tsk sambal oelek

Salt och svartpeppar

 

Pannan

500-750 gram fläskfilé

500-750 gram fryst klyftpotatis

½ röd paprika

½ grön paprika

2 gula lökar

4-6 medelstora tomater

½ paket fetaost

Gröna oliver

 

Såsen

burkar crème fraiche

2-3 msk majonnäs

Italiensk salladskrydda

Vitlök

 

Strimla fläskfilén och marinera den i sex timmar. Lägg sedan klyftpotatisen i en smord form. Lägg fläskfilén ovan på. Hacka paprika, lök, tomater och strö över den smulade fetaosten samt oliverna. Grädda i 225 grader i cirka 30 minuter med frysta potatisar. Eller 45 minuter om du använder färsk potatis. Om fetaosten blir bränd, täck över plåten med ett aluminiumfolie.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0