Grekisk panna
Marinaden
1 ½ dl olivolja
¾ dl soja
2-3 vitlöksklyftor
1 tsk ingefära
1 ½ tsk sambal oelek
Salt och svartpeppar
Pannan
500-750 gram fläskfilé
500-750 gram fryst klyftpotatis
½ röd paprika
½ grön paprika
2 gula lökar
4-6 medelstora tomater
½ paket fetaost
Gröna oliver
Såsen
burkar crème fraiche
2-3 msk majonnäs
Italiensk salladskrydda
Vitlök
Strimla fläskfilén och marinera den i sex timmar. Lägg sedan klyftpotatisen i en smord form. Lägg fläskfilén ovan på. Hacka paprika, lök, tomater och strö över den smulade fetaosten samt oliverna. Grädda i 225 grader i cirka 30 minuter med frysta potatisar. Eller 45 minuter om du använder färsk potatis. Om fetaosten blir bränd, täck över plåten med ett aluminiumfolie.
Kommentarer
Trackback