Lax på skelleftevis
700g färsk lax
riven Västerbottenost -nästan en hel ost
salt
riven Västerbottenost -nästan en hel ost
salt
peppar
Skär laxen i tunna skivor på snedden för att få så stora skivor som möjligt. Salta, peppra och fördela hälften av osten över skivorna. Rulla ihop och lägg 4-5 laxrullar per person i en eldfast form. Sätt ugnen på 225 grader.
Vitvinssås:
2 msk smör
2 msk mjöl
1 fiskbuljong tärning
1 dl vatten
1 dl vitt vin ( matlagnings vin går bra att använda)
3 dl grädde
Häll såsen över laxen, strö över resten av osten. Gratinera i 225 grader till laxen är färdig. Garnera med 1-2 msk löj- eller sikrom samt finhackad rödlök, dillvippor och citron. Jag brukar servera rätten med pressad potatis eller potatismos.
Skär laxen i tunna skivor på snedden för att få så stora skivor som möjligt. Salta, peppra och fördela hälften av osten över skivorna. Rulla ihop och lägg 4-5 laxrullar per person i en eldfast form. Sätt ugnen på 225 grader.
Vitvinssås:
2 msk smör
2 msk mjöl
1 fiskbuljong tärning
1 dl vatten
1 dl vitt vin ( matlagnings vin går bra att använda)
3 dl grädde
Häll såsen över laxen, strö över resten av osten. Gratinera i 225 grader till laxen är färdig. Garnera med 1-2 msk löj- eller sikrom samt finhackad rödlök, dillvippor och citron. Jag brukar servera rätten med pressad potatis eller potatismos.

Kommentarer
Trackback