Hjortronparfait
3 äggulor
5 msk florsocker
2,5 dl vispgrädde
1-1,5 dl hjortronsylt
Efterrätten räcker till cirka sex personer. Börja med att vispa äggulor med florsocker, hårt det ska "gå att skriva i den". Vispa grädden, tills den är lite hårdare än filmjölk i konsistensen.
Blanda hjortronsylten i de vispade äggulorna. Blanda grädden i din äggblandning. Häll upp i portionsformar eller i en sockerkaksform. Jag brukar hälla smeten i muffinsformar.
Frys smeten i cirka fem timmar. Ta ut parafait cirka 5-15 minuter innan servering, dekorera med varm hjortronsylt.
5 msk florsocker
2,5 dl vispgrädde
1-1,5 dl hjortronsylt
Efterrätten räcker till cirka sex personer. Börja med att vispa äggulor med florsocker, hårt det ska "gå att skriva i den". Vispa grädden, tills den är lite hårdare än filmjölk i konsistensen.
Blanda hjortronsylten i de vispade äggulorna. Blanda grädden i din äggblandning. Häll upp i portionsformar eller i en sockerkaksform. Jag brukar hälla smeten i muffinsformar.
Frys smeten i cirka fem timmar. Ta ut parafait cirka 5-15 minuter innan servering, dekorera med varm hjortronsylt.

Kommentarer
Trackback