Havrebröd
8 dl havregryn
1 paket jäst (50 gr)
4 msk hela linfrön
1 msk salt
ca 14 dl vetemjöl (samt till utbakningen)
Koka ihop 5 dl vatten. Häll det över havgregrynen i en bunke och rör om. Låt stå i 15 minuter.
Smula jästen i en annan bunke. Häll på 5 dl kallt vatten och rör om. Tillsätt övriga ingredienser och havregrynen. Knåda cirka 5 minuter i maskin eller cirka 10 minuter för hand. Täck med kökshandduk och låt jäsa 30 minuter.
Forma degen på mjölat bakbord till 4 små limpor. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Täck med fuktig kökshandduk och låt jästa till dubbel storlek, cirka 45 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Grädd i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter. Låt bröden svalna på galler.
1 paket jäst (50 gr)
4 msk hela linfrön
1 msk salt
ca 14 dl vetemjöl (samt till utbakningen)
Koka ihop 5 dl vatten. Häll det över havgregrynen i en bunke och rör om. Låt stå i 15 minuter.
Smula jästen i en annan bunke. Häll på 5 dl kallt vatten och rör om. Tillsätt övriga ingredienser och havregrynen. Knåda cirka 5 minuter i maskin eller cirka 10 minuter för hand. Täck med kökshandduk och låt jäsa 30 minuter.
Forma degen på mjölat bakbord till 4 små limpor. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Täck med fuktig kökshandduk och låt jästa till dubbel storlek, cirka 45 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Grädd i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter. Låt bröden svalna på galler.
Kommentarer
Trackback