Sparrisomelettmed lax och chiliräkröra

Sparrisomelett
100 gr grön sparris
5 ägg
0,5 dl grädde
Sätt ugnen på 225 grader. Förväll sparrisen i lättsaltat vatten i cirka fem minuter. Klä en rektangulär ugnsfast form med smörpapper i botten. Fördela sparrisen jämt i botten av formen. Blanda ägg och grädde i en bunke och slå den över sparrisen. Grädda i mitten i ugnen tills det blivit en omelett (15 minuter). Omeletten bör kylas snabbt.
Chiliräkröra
1,5 dl färska räkor, skalade
1-2 tsk färk röd chili, finhackad
0,5 dl äkta majonnäs
1 dl créme fraiche
75 gram stenbitsrom
Finhacka dillen, men spara 4 kvistar för dekoration. Rör ihop räkor, chili efter smak, stenbitsrom, finhackad dill, créme fraiche och majonäs. Smaka av med lite citronsaft, salt och peppar. Ställ kallt till servering.
Dekoration
4 skivor rökt lax
75 gr stenbitsrom
1 knippe dill
1 citron
4 körsbärstomater
Lite sallad och gurka till garnering
Skär omeletten i fyra lika stora rektanglar. Lägg på rökt lax och grönsaker lite snyggt.