Sparrisomelettmed lax och chiliräkröra

 
 
 
 

Sparrisomelett

100 gr grön sparris

5 ägg

0,5 dl grädde


Sätt ugnen på 225 grader. Förväll sparrisen i lättsaltat vatten i cirka fem minuter. Klä en rektangulär ugnsfast form med smörpapper i botten. Fördela sparrisen jämt i botten av formen. Blanda ägg och grädde i en bunke och slå den över sparrisen. Grädda i mitten i ugnen tills det blivit en omelett (15 minuter). Omeletten bör kylas snabbt.

 

Chiliräkröra

1,5 dl färska räkor, skalade

1-2 tsk färk röd chili, finhackad

0,5 dl äkta majonnäs

1 dl créme fraiche

75 gram stenbitsrom

 

Finhacka dillen, men spara 4 kvistar för dekoration. Rör ihop räkor, chili efter smak, stenbitsrom, finhackad dill, créme fraiche och majonäs. Smaka av med lite citronsaft, salt och peppar. Ställ kallt till servering.

 

Dekoration

4 skivor rökt lax

75 gr stenbitsrom

1 knippe dill

1 citron

4 körsbärstomater

Lite sallad och gurka till garnering


Skär omeletten i fyra lika stora rektanglar. Lägg på rökt lax och grönsaker lite snyggt. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0