Pollykaka

150 gr smör
150 gr mörk choklad 70%
100 gr jordnötter
3 ägg
2 dl naturell färskost
2 dl råsocker
2 dl vetemjöl
100 gr pollygodis
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med löstagbar kant och störa med råsocker. Smält smöret i en kastrull. Del chokladen i bitar och rör ned under omrörning till de smälter. Ställ åt sidan. Hacka nötterna grovt. Dela ett ägg i gula och vita, rör ihop gulan med färskosten. Vispa ihop socker med äggvitan och resten av äggen, vispa sen ned chokladen. Vänd ner nötter, mjöl och hälften pollygodiset. Häll chokladsmeten i formen. Klicka ut färskosten och rör runt så att det bildar ett mönster över kakan. Strö över resten av godiset. Grädda i mitten på ugnen i cirka 30 minuter, den ska vara kladdig i mitten. Servera med vispgrädde eller glass.
Kommentarer
Trackback