Pollykaka

 

150 gr smör

150 gr mörk choklad 70%

100 gr jordnötter

3 ägg

2 dl naturell färskost

2 dl råsocker

2 dl vetemjöl

100 gr pollygodis


Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med löstagbar kant och störa med råsocker. Smält smöret i en kastrull. Del chokladen i bitar och rör ned under omrörning till de smälter. Ställ åt sidan. Hacka nötterna grovt. Dela ett ägg i gula och vita, rör ihop gulan med färskosten. Vispa ihop socker med äggvitan och resten av äggen, vispa sen ned chokladen. Vänd ner nötter, mjöl och hälften pollygodiset. Häll chokladsmeten i formen. Klicka ut färskosten och rör runt så att det bildar ett mönster över kakan. Strö över resten av godiset. Grädda i mitten på ugnen i cirka 30 minuter, den ska vara kladdig i mitten. Servera med vispgrädde eller glass.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0