Pavlova

5 äggvitor
0,5 krm salt
2, 5 dl strösocker
1 msk maizena eller potatismjöl
1-2 tsk vaniljsocker
1 tsk vitvinsvinäger eller äppelcidervinäger
Sätt ugnen på 225 grader.
Vipa äggvitor och salt till ett hårt skum. Tillsätt sockret i små portioner under fortsatt vispning. Vispa till smeten är hård i cirka tio minuter med elvisp. Vispa i övriga ingredienser.
Häll smeten på ett bakplåtspapper, bred ut den i en cirkel, gör en liten fördjupning i mitten för fyllningen.
Sätt in kakan i nedre delen av ugnen, sänk genast värmen till 125 grader. Grädda i 1,5 timmar. Vrid av värmen och låt marängen stå kvar i ugnen över natten
Lemoncurd
5 äggulor
saft av ½ citron
1 dl strösocker
75 gr smör
Blanda ingredienserna i en kastrull och sjud på svag värme under vispning till tjockare konsistens. Låt svalna.
Dekorera marängen genom att ringla över lemoncurden, toppa med grädde och bär.