Pavlova

 

5 äggvitor

0,5 krm salt

2, 5 dl strösocker

1 msk maizena eller potatismjöl

1-2 tsk vaniljsocker

1 tsk vitvinsvinäger eller äppelcidervinäger

 

Sätt ugnen på 225 grader.

Vipa äggvitor och salt till ett hårt skum. Tillsätt sockret i små portioner under fortsatt vispning. Vispa till smeten är hård i cirka tio minuter med elvisp. Vispa i övriga ingredienser.

 

Häll smeten på ett bakplåtspapper, bred ut den i en cirkel, gör en liten fördjupning i mitten för fyllningen.

 

Sätt in kakan i nedre delen av ugnen, sänk genast värmen till 125 grader. Grädda i 1,5 timmar. Vrid av värmen och låt marängen stå kvar i ugnen över natten 

 

Lemoncurd

5 äggulor

saft av ½ citron

1 dl strösocker

75 gr smör

 

Blanda ingredienserna i en kastrull och sjud på svag värme under vispning till tjockare konsistens. Låt svalna.


Dekorera marängen genom att ringla över lemoncurden, toppa med grädde och bär.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0