Lättrimmad torskrygg med blomkålspuré

Torsk

560 gr orskryggfilé, i portionsbitar

200 gr serranoskinka

500 gr smör

2 knippe sparris

1 påse edamamebönor

1 färsk mellanstor pepparrot

1 stor knipppe dill

 

Rimma, salta torskryggfiléerna lätt. Tillaga därefter filéerna i ugnen i 150-175 grader i cirka 15 minuter, eller till 52 grader om du använder kökstermometer.

 

Knaperstek serranoskinkan och lägg på fisken.

 

Riv pepparrot på minsta falsen på rivjärnet.

 

Grovhacka dill och spara hela kvistar till dekoration.

 

Bryn smör i stekpannan eller kastrullen. Skär sparrisen i två delar och fräs dem lätt i olivolja.

 

Blanchera, koka hastigt upp edamamebönorna och spritta dem, det vill säga ta ur bönan ur dess skida.

 

Blomkålspuré

1 blomkålshuvud

3 dl grädde

250 gr smör

Västerbottensost till garnering

 

Skär blomkålen i små buketter, koka dem i grädde i cirka 8 minuter. Rör ner hälften av smöret. Mixa ihop allt och smaka av med salt och ytterligare smör. Sätt i separata gratängsformar och strö över riven västerbottensost och gratinera i ugnen tills osten smält. Ugnstemperatur cirka 200 grader.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0