Fläskfilé med örtdressing och risotto

 
 
Receptet är för åtta personer. Det är en lätt rätt att både laga och förbereda till många gäster.

Ingredienser till fläskfilén
1 - 1,5 kg fläskfilé
1 citron
0,5 dl olivolja
0,5 dl hackad bladpersilja
0,5 dl hackad koriander
0,5 dl hackad färsk basilika
0,5 krm timjan
1 tsk honung
Salt och vitpeppar

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Förbered marinaden: skölj citronen. Riv skalet fint i en bunke. Pressa ur saften till bunken. Skölj och hacka persilja, koriander samt basilika. Blanda riven citron, citronsaft, örter, honung samt olivolja och smaka av med salt och vitpeppar.

Stek fläskfilén så att den får färg. Salt och peppra sedan. Sätt in köttet i ugnen och låt den vara
där till den nått 75 grader. Låt sedan svalna, gärna i folie.

Skär upp köttet i tunna skivor och ringla över marinaden. Toppa med rostade pinjenötter.

Ingredienser till risotton
8 dl avorioris
40 gram smör
4 dl vitt vin
1 liter hönsbuljong
200 gram parmesanost, grovt riven
salt och peppar

Gör så här
Fräs ris och smör i en kastrull utan att det tar färg. Tillsätt den uppvärmda buljongen, och hälften av vinet, lite i taget. Sjud under omrörning i ca 35 - 40 minuter.

När riset fortfarande har tuggmotstånd slå på resten av vinet. Salta och peppra efter smak och avsluta med att hälla i grovriven parmesanosten.

Smaka av med salt och peppar.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0