Pasta al forno con pomodori

1 silverlök, skalad och hackad
2 vitlöksklyftor, skalade och skivade
1 eller 2 torkade röda chilifrukter, smulas
3 burkar tomater (á 400 gram)
1 stor näve basilika
1 msk rödvinsvinäger
4 rejäla nävar riven parmesan
450 gram mozzarella (3 stycken bollar)
Olivolja
Havssalt & nymald peppar
Värm ugnen till 200 grader och sätt på en stor kastrull med saltat vatten.
Stek silverlöken, vitlöken och chilin i olivolja under cirka tio minuter –tills det mjuknat men inte fått färg. Tillsätt tomaterna, chilin och häll på ett glas vatten. Låt koka upp och sjuda i cirka 20 minuter. Kör sedan allt i en stavmixer, till en tunn sås. Riv ned basilikabladen och smaka av med salt, peppar och eventuellt en skvätt rödvinsvinäger. Koka pastan och blanda sedan hälften av såsen med pasta, strö över en näve parmesan. Gnid in en ugnsfast form med olja. Varva pastasmeten med tomatsmeten, mozzarellan och parmesanosten. Upprepa till alla ingredienser är slut. Toppa med ett lager parmesan.
Sätt i ugnen i cirka 15 minuter till rätten är gyllene brun, bubblig och knaprig.