Oskarshamns currygryta
1 kg kycklingfilé
2 msk smör
½ liten purjolök
1 msk curry
1 vitlöksklyfta, pressad
1 msk soja
4 msk mango chutney
4 dl kokosmjölk
2 dl crème fraich
1 hönsbuljongtärning
Receptet räcker till cirka sex personer. Börja med att skära kycklingen i grova strimlor och bryn sedan i omgångar. Fräs sedan på svag värme strimlad purjolök, curry och smör i en gryta. Tillsätt sedan vitlök, soja, mango chutney, kokosmjölk, crème fraich och en smulad hönsbuljongtärning. Låt puttra i tio minuter. Så här långt kan man förbereda rätten. Om du ska servera rätten senare kyler du kycklingen och såsen för sig. Innan servering sjuder du upp currysåsen och lägger du i kycklingen, koka sedan på svag värme i fem minuter. Servera med ris, bananslantar, strimlad purjolök, rödpaprika och jordnötter.
Kommentarer
Trackback